top of page

 

Over KiKuLa

De focus binnen KiKuLa ligt op lichaamsgericht coaching aan kinderen, jongeren van 4 tot en met 17 jaar en volwassenen die graag op een compassievolle wijze aandacht willen besteden aan heling van hun innerlijke kind-modi waarbij o.a. creatieve expressie wordt ingezet als middel om gevoelens en emoties te uiten in een veilige omgeving, werken aan zelfvertrouwen en reguleren van het zenuwstelsel. 

Ook kunnen scholen in het reguliere basisonderwijs gebruik maken van de expertise van KiKuLa om onderwijs aan een leerling beter te kunnen afstemmen en gedrag van een leerling beter te kunnen begrijpen wanneer er meer zicht is hoe met de leerling om te gaan. Het kind staat bij KiKuLa in alle opzichten centraal.

Door inzet van creativiteit en expressie kan een kind emoties uiten en zichtbaar maken welke gevoelens, gedachten en beelden er in hem/haar omgaan. De inzet van creatieve expressie heeft een positieve werking op autonomie, eigenwaarde en talenten die wellicht op school of in de thuissituatie te weinig geprikkeld worden.

KiKuLa staat garant voor professionaliteit, samen, zorgvuldigheid, (com)passie, onderscheidend zijn, out of the box denkend en handelend, een vertrouwensband creëren waarbij veiligheid, vertrouwen, connectie en zelfacceptatie wezenlijke waarden zijn in het contact. Problematiek(en) word(t)(en) op een holistische wijze bekeken en vindt coaching/begeleiding plaats zonder dat een kind met een etiket of een diagnose bestempeld wordt. In een coaching/begeleidingstraject staat centraal wat een kind nodig heeft en waar behoeftes liggen.

Naam en logo

De afkorting KiKuLa is voortgekomen uit de woorden 'Kinderen, Kunst en Lavinia'(voornaam) waarbij de doelgroep kinderen centraal staat, 'kunst' in relatie staat tot creatieve expressie maar ook de 'kunst' om de focus te leggen op de talenten van kinderen en waar hun kracht ligt. Een vrolijke, duidelijke en krachtige afkorting. KiKuLa richt zich voornamelijk op creativiteit, onderwijsondersteuning en (positieve) psychologie.

 

De bloem, het logo van KiKuLa geeft weer dat ieder kind een andere bloem is in een prachtige bloementuin en goed is zoals hij of zij is, het niet uitmaakt welke kleur de bloem heeft, de grootte van de bloem niet uitmaakt, zolang deze krijgt wat hij nodig heeft kan groeien en bloeien. 

De kosten van een individuele coaching sessie voor 60 minuten zijn €70,00 incl. BTW.

KiKuLa bloem.jpg
bottom of page