top of page

 

Workshop Mindful schilderen

Ben je tussen de 4 en 17 jaar en vind je het lastig om je gevoel te uiten en moeilijk om connectie met je lichaam te voelen? Dan is deze workshop "Mindful schilderen op muziek' iets voor jou waarbij je gevoel tot uiting brengt op een veilige en zachte wijze waarbij compassie en zelfliefde centraal staan, creative expressie, zelfvertrouwen en dankbaarheid want je hebt het helemaal zelf gedaan.

 

Wat is mindful schilderen eigenlijk?

Voor het schilderen start doen we een aantal ademhalingsoefeningen en oefeningen met de armen op rustige muziek. Dat kan staand of zittend, waar jij je het prettigste bij voelt. Dit dient als warming up voor het schilderen en om in een rustige flow te komen. 

Mindful schilderen is meer gericht op het proces, dus hoe je je voelt tijdens het schilderen en minder gericht op het resultaat. Door schilderen in te zetten als expressie van emoties kan het lichaam ook emoties los laten. Wanneer je veel in je hoofd zit en er veel gedachten door je hoofd gaan is mindful schilderen op muziek een manier om alles even los te laten en dicht bij jezelf te blijven.Een resultaat vanuit gevoel geschilderd is heel anders dan een resultaat vanuit het hoofd geschilderd. Mindful schilderen kan helpen om perfectionisme los te laten. Centraal staat hoe voel je je voor het schilderen, hoe voel je je tijdens het schilderen en hoe voel je je na het schilderen? Als losse workshop kost deze €50,00 voor 45 minuten en €70,00 voor 60 minuten. De workshop is inclusief materialen en natuurlijk mag je je kunstwerk mee naar huis nemen. Opgeven kan via Contact.

KiKuLa bloem.jpg
Mindful schilderen 1.jpg
Mindful schilderen 3.jpg
Mindful schilderen 2.jpg
bottom of page